Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 16 września 2012

Aneta & Ania serwują CHILI CON CARNE!!

Dzisiaj gotujemy na ostro!!!! Oczywiście poziom ostrości tego dania można dawkować, zależy to od wytrzymałości osoby jedzącej to cudo. Wraz z moją przyjaciółką zrobiłyśmy wczoraj: "CHILI CON CARNE!!"

                                                                          foto: Ania B.

Składniki:

- czerwona fasola - jedna puszka

- pomidory (my użyłyśmy rozdrobnionych w puszce)

- mięso mielone (może być wołowo-wieprzowe)

- 2 cebule

- papryczka chili

- limonka

- sól

- pieprz

- 2 ząbki wyciśniętego czosnku

- oregano

- bagietka z ciemnego pieczywa

                                                                          foto: Ania B.


No to do dzieła :)

-> mięso mielone smażymy najlepiej na patelni teflonowej (wtedy nie trzeba dodawać tłuszczu). Dodajemy posiekaną cebulkę, pomidorki, fasolę i wyciśnięty czosnek. Doprawiamy. Pod koniec dodajemy pokrojoną papryczkę chili (wg uznania). 

-> dobrze jest dodać do całości trochę wyciśniętej limonki i całość podać z bagietką:)

                                                                        foto: Ania B.


Czas przyrządzenia dania: ok 30 min

Ale ostre :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz