Dzisiaj gotujemy na ostro!!!! Oczywiście poziom ostrości tego dania można dawkować, zależy to od wytrzymałości osoby jedzącej to cudo. Wraz z moją przyjaciółką zrobiłyśmy wczoraj: "CHILI CON CARNE!!"
foto: Ania B.
Składniki:
- czerwona fasola - jedna puszka
- pomidory (my użyłyśmy rozdrobnionych w puszce)
- mięso mielone (może być wołowo-wieprzowe)
- 2 cebule
- papryczka chili
- limonka
- sól
- pieprz
- 2 ząbki wyciśniętego czosnku
- oregano
- bagietka z ciemnego pieczywa
foto: Ania B.
No to do dzieła :)
-> mięso mielone smażymy najlepiej na patelni teflonowej (wtedy nie trzeba dodawać tłuszczu). Dodajemy posiekaną cebulkę, pomidorki, fasolę i wyciśnięty czosnek. Doprawiamy. Pod koniec dodajemy pokrojoną papryczkę chili (wg uznania).
-> dobrze jest dodać do całości trochę wyciśniętej limonki i całość podać z bagietką:)
foto: Ania B.
Czas przyrządzenia dania: ok 30 min
Ale ostre :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz